Inhoud en werking

Opbouw Oranjewet

Oranjewet kent een modulaire opbouw. Dit betekent dat u de standaard inhoud (wetgeving, beleid, jurisprudentie en praktijkinformatie, zie hieronder voor de volledige inhoudslijst) kunt uitbreiden met één of meer extra onderdelen (modules). U stelt dus zelf de voor u ideale configuratie samen en u betaalt alleen voor de onderdelen die u wenst. De basis is echter altijd de standaard inhoud, omdat de modules hiervan ook gebruik maken.

De volgende modules zijn momenteel beschikbaar:

De modules zijn door RDMG Uitgeverij en/of door haar partners, waaronder Antea Group, ontwikkeld en zijn volledig geïntegreerd met de standaard inhoud (wetgeving, beleid, jurisprudentie en praktijkinformatie).

De inhoud van Oranjewet kunnen we voor u op maat maken door een register van de voor uw organisatie relevante wetgeving op te nemen. Klik hier voor de maatwerkmogelijkheden.


Inhoud van Oranjewet

Oranjewet bevat onder andere de volgende zaken op milieugebied:

Oranjewet bevat onder andere de volgende zaken op arbogebied:

Module "Opslag van Gevaarlijke Stoffen"

Deze module bevat extra informatie over de opslag van diverse soorten gevaarlijke stoffen, zoals checklists (die u ook direct in Word kunt openen voor bewerking) en rapporten.


Opgenomen onderwerpen in deze module:

 

Opgenomen checklists:
Ammoniak: Opslag en verlading:


Checklists van vervallen CPR-richtlijnen
Bestrijdingsmiddelen (CPR 15-3):Module "Milieuhandhaving"

Deze module geeft u middels fotomateriaal visueel inzicht in veel voorkomende praktijksituaties. De foto's zijn voorzien van toelichtingen omtrent de "goede" dan wel "foute" situaties met directe koppelingen naar de van toepassing zijnde actuele wet- en regelgeving. De module geeft handhavers niet alleen inzicht in het beoordelen en evalueren van praktijksituaties aan vergunningvoorschriften en milieuwetgeving, maar biedt bedrijven naast inzicht in mogelijke milieubesparingen ook houvast in discussies met de overheid over milieucontroles.
Kortom: deze module is een ideaal hulpmiddel voor zowel beginnende als ervaren handhavers, maar ook voor bedrijven en instanties die milieucontroles krijgen en uitvoeren.

Inhoud:

Deze module wordt continu bijgewerkt met nieuwe foto's, beschrijvingen en nieuwe onderwerpen.

Gratis e-mail services

Bij een abonnement op de Databank Milieu kunt u gratis gebruik maken van een tweetal wekelijkse e-mailservices.

Vanzelfsprekend worden de wetswijzigingen elke 2 weken toegevoegd aan de Databank Milieu. De e-mailservices bevatten echter ook zaken die niet in de Databank Milieu worden opgenomen, zoals Kamervragen.


Werking van Oranjewet

Oranjewet is zeer overzichtelijk opgezet. De inhoud is toegankelijk via de volgende zoekmogelijkheden:

In Oranjewet is een handleiding opgenomen over alle mogelijkheden die Oranjewet biedt. Hierin vindt u, nadat u bent ingelogd, ook een uitgebreide omschrijving van de zoekmogelijkheden.
 
Uiteraard is het ook mogelijk om (delen van) teksten op te slaan, te printen en/of te kopiëren naar een tekstverwerker.